tiistai 14. toukokuuta 2013

Luontokuvaajan kamera

Blogin kuvat on otettu Nikon Coolpix L16 -kameralla. En suosittele sellaista kenellekään.

Kameran huonoin puoli on kuvien epätarkkuus. Kuvat ovat ylipäätään suttuisia, ja varsinkin lähellä oleviin pieniin kohteisiin tarkentaminen on hankalaa. Toisinaan zuumin, kuvausetäisyyden ja kuvakulman kanssa pelaamalla ja Saatanaa avuksi huutamalla kameralla pystyy ottamaan hyviäkin kuvia, mutta useimmiten kikkailu ei onnistu, ja kamera yksinkertaisesti ei suostu tarkentamaan.

Myös kameran kyky toistaa eroja toisiaan lähellä olevissa värisävyissä on aivan onneton. Aurinkoisena päivänä kuvatut keltaiset tai valkoiset kukat näyttävät kuvissa samanvärisiltä klönteiltä. Pilvisenä päivänä kuvatut kohteet näyttävät tasaisen harmailta.

Makrokuvaustoimintoa en ole koskaan saanut toimimaan, ja muistikorttia paikallaan pitävä jousi on vuosien saatossa löystynyt käyttökelvottomaksi. Lisäksi kamera kuluttaa paristoja hirveää vauhtia. Kamera on myös tosi hidas, ja funtsii kuvien ottamisen välillä joskus sekuntikaupalla, ottaisiko sen kuvan vai ei. Joskus kamera ei ota kuvaa, vaikka nappia kuinka hakkaisi.

Olisiko lukijoillani ehdotuksia paremmaksi kameraksi? Järjestelmäkamera tuntuu hiukan liian juhlalliselta, mutta jonkinlainen manuaalinen tarkennusmahdollisuus olisi kiva, ja kyky erotella toisiaan lähellä olevia värisävyjä.
Näin käy usein

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti